De Huizenmarkt Digitaliseert, in een recent artikel wat gepubliceerd is door Vastgoedactueel is te lezen dat de vastgoedmarkt  in de Verenigde Staten sterk aan het veranderen is. De digitale handtekening heeft hier veel invloed op gehad. Bij de aankoop of de huur van een woning kreeg men voorheen te maken met het omslachtige print-scan-mail probleem of er moesten afspraken gemaakt worden op locatie. De mogelijkheid tot digitaal ondertekenen heeft dit probleem bij vele organisaties weggenomen.

Ook lijkt de informatie-monopolie van de makelaar verleden tijd: transparante adviezen en juridische begeleiding worden essentieel voor de dienstverlening makelaars. De nieuwe online platforms zullen allemaal gericht zijn op het faciliteren van de complete transactie, dus ook alle contracten zullen volledig elektronisch worden afgehandeld. Deze ontwikkelingen zullen ook de Europese markt beïnvloeden, zoals zoveel ontwikkelingen die ontstaan in de Verenigde Staten.

Online een huis kopen, het zal steeds meer gemeengoed worden. De koper of huurder zal de mogelijkheid van het digitaal tekenen van koop- of huurcontract als niet meer dan normaal beschouwen. Het ontbreken van deze mogelijkheid zal als ‘ouderwets’ worden betiteld. Deze gedachte kan zich snel ontwikkelen. Zoals het contactloos pinnen als niet meer dan normaal beschouwd wordt en het ontbreken van deze mogelijkheid als ‘ouderwets’. Dit terwijl de mogelijkheid tot contactloos pinnen nog niet eens zo lang aanwezig is.

Meer lezen over de ontwikkelingen die de huizenmarkt zullen veranderen? Lees dan dit artikel op Vastgoedactueel.

Digitaal ondertekenen van huurovereenkomst en koopovereenkomst in Nederland

In Nederland groeit het aantal organisaties in de vastgoedbranche wat een efficiëntieslag heeft geslagen door het in gebruik nemen van de digitale handtekening steeds sneller. Deze groei zal de komende jaren alleen maar sterker worden door de ontwikkelingen in de Verenigde Staten en de als maar toenemende digitalisatie. Er zijn al flink wat organisaties in de vastgoedbranche die meegaan met de tijd en op dit moment al huurcontracten, koopcontracten, taxatierapporten en andere documenten laten voorzien van een rechtsgeldige digitale handtekening bij Ondertekenen.nl. Zo ook Vesteda, de grootste commerciële woningbelegger  van Nederland. “Ten eerste is het een enorme efficiëntieslag. Voorheen moesten de Vesteda-medewerkers het contract uitprinten, versturen, als het terugkwam weer inscannen, tekenen, opnieuw versturen, et cetera. Maar ten tweede is het ook veel milieuvriendelijker gezien de papierbesparing die het oplevert”. – Astrid Schlüter, Vesteda Property Management

Lees hier de volledige klantcase van Vesteda.

Wilt u voorkomen dat u achter komt te lopen in uw branche? Klik dan hier om twee weken lang vrijblijvend gebruik te maken van Ondertekenen.nl en uw documenten te laten ondertekenen d.m.v. een digitale handtekening.