Op 16 maart zal Kick Willemse (Directeur en Co-founder van Ondertekenen.nl) een webinar geven over de mogelijkheden van digitaal ondertekenen in de woonsector. De recente ontwikkelingen op het gebied van digitaal ondertekenen en online identificatie hebben veel teweeg gebracht in de woonsector.

De woonsector digitaliseert steeds sneller. In eerste instantie lieten makelaars en woningcoöperaties enkel de huurovereenkomsten digitaal ondertekenen. De introductie van iDIN als verificatiemethode heeft er echter voor gezorgd dat men het nu ook aandurft om de koopcontracten digitaal te laten ondertekenen. Een gebruiker van iDIN moet inloggen met logingegevens van een deelnemende bank. Op deze manier wordt aan een derde partij bevestigd wie er inlogt.

Jeroen Stoop (directeur Makelaarsland): ‘Het digitaal ondertekenen van koopovereenkomsten is al langer mogelijk. Het was echter lastig om vast te stellen of de overeenkomst écht getekend was door de verkoper(s) en koper(s) zelf. Samen met de software van Ondertekenen.nl hebben we nu een veilige, snelle en moderne manier van ondertekenen gerealiseerd. Met iDIN is zogeheten identiteitsfraude niet meer mogelijk.

Digitale aanvraagproces hypotheek

Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), de organisatie achter NHG, heeft de handen ineengeslagen met de markt om het aanvraagproces voor een hypotheek gemakkelijker, sneller, goedkoper en betrouwbaarder te maken. Het WEW accepteert nu ook elektronische handtekeningen op de benodigde documenten voor een lening met NHG. Hierdoor wordt een drempel bij de verdere digitalisering van het acceptatieproces weggenomen.

Alvast meer weten over de mogelijkheden van digitaal ondertekenen? Bezoek dan ondertekenen.nl of bel naar 023 – 737 00 46 voor een persoonlijk gesprek.