Kan ik kosten besparen met digitaal ondertekenen?

De kosten die bespaard worden door digitaal te ondertekenen, zitten hem vooral in de kosten voor:

  • Papier en inkt
  • Handeling
  • Administratie
  • Post

De gemiddelde kosten voor het versturen en ondertekenen van een papieren document zijn rond de drie Euro, met de digitale handtekening kan dit al snel 4x goedkoper. Het gebruik van de digitale handtekening verdient zich binnen enkele maanden al terug.

kosten besparen

Papier en inkt

De digitale handtekening zorgt ervoor dat documenten niet meer onnodig moeten worden uitgeprint om vervolgens te worden ondertekening met een natte handtekening. De kosten die gemaakt worden door het verbruik van papier en inkt kunnen dus aanzienlijk gereduceerd worden.

Handeling

De handelingen die verricht moeten worden bij het ondertekenproces op papier zijn een stuk omslachtiger en tijdrovender dan een ondertekenproces wat volledig gedigitaliseerd is. Met de digitale handtekening hoeft men niet meer onnodig te scannen, printen en versturen via post/mail. Met een paar muisklikken kan een document digitaal ter ondertekening verstuurd worden en rechtsgeldig digitaal ondertekend worden.

Administratie

Geen onnodige opslagkosten van dikke pakken papier of tijdverlies door het zoeken. Door digitaal te ondertekenen kunnen ondertekende documenten direct centraal opgeslagen worden en zijn de makkelijk doorzoekbaar. Ook het (fouten) overtypen in de back-office is verleden tijd.

Post

Bij het per post versturen van een papieren document bent u alleen aan de postzegel al 0,78 Euro kwijt. Tel hier de kosten van de bovenstaande punten bij op en u komt op een bedrag van rond de 3 Euro per voor het versturen en ondertekenen van een papieren document.