Digitaal ondertekenen en identificeren met iDIN

Door toenemende digitale dienstverlening is er een groeiende behoefte aan zekerheid over de identiteit van online klanten en gebruikers. Bedrijven die hun klanten een makkelijke, veilige en betrouwbare manier om in te loggen bieden, winnen terrein. Door in te loggen met iDIN – met de vertrouwde inlogmiddelen van de eigen bank – kan een klant zijn identiteit gemakkelijk online bevestigen. De bank geeft zekerheid over die identiteit, omdat de klant zich persoonlijk heeft gelegitimeerd bij het openen van zijn bankrekening. Recentelijk mag Entrust zich voortaan Digital Identity Service Provider (DISP) voor iDIN noemen. De Betaalvereniging Nederland heeft de specialist in digitaal ondertekenen en identificeren officieel gecertificeerd om bedrijven te helpen iDIN in te zetten. 

iDIN wint snel terrein

Het gebruik van iDIN als identificatiemethode bij ons ondertekenproces biedt veel mogelijkheden. Niet alleen verbetert het de bewijskracht, ook eventuele aanvullende verplichtingen in je proces voor identiteitsvaststelling zijn hierdoor niet meer nodig. De fysieke identiteitsvaststelling of het uploaden van een kopie legitimatie behoort hiermee tot de verleden tijd. Alles direct in één proces afgehandeld met de oplossingen van Evidos. Sinds de introductie is het middel al meer dan 2 miljoen keer succesvol ingezet. Deze populariteit is onder andere te danken aan het eenvoudige gebruik. Met het label DISP mag Entrust zonder tussenkomst van een bank rechtstreeks iDIN-diensten leveren aan ‘acceptanten’, voor zowel de digitale handtekening als identificatie. Consumenten kunnen de vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank gebruiken voor identificatie, het bevestigen van de leeftijd of om in te loggen bij bijvoorbeeld overheidsinstanties, verzekeringsmaatschappijen en webwinkels. Entrust is samen met de Betaalvereniging Nederland bezig om ‘iDIN signeren’ te ontwikkelen. Dit is een signeerdienst met de betrouwbaarheid en het gebruiksgemak van Ondertekenen.nl, maar dan binnen het iDIN-stelsel. Organisaties die deze dienst willen aanbieden, moeten hiervoor iDIN afnemen bij een DISP zoals Evidos.

Webinar

Op 22 november 2018 van 10:00 – 11:00 organiseren wij een Webinar waar Evidos-oprichter Kick Willemse uitleg geeft over de mogelijkheden en functionaliteiten van het digitaal ondertekenen en identificeren met iDIN. Wil je meer weten over dit onderwerp? Meld je hier aan.