Wellicht heeft u het al op NU.nl gelezen: Als eerste makelaar van Nederland heeft Makelaarsland het digitaal ondertekenen van koopovereenkomsten met iDIN mogelijk gemaakt. iDIN is het gezamenlijk initiatief van diverse grote Nederlandse banken, waarmee de identiteit van consumenten kan worden vastgesteld. Dit gebeurt op dezelfde wijze als met iDeal.

Voorkomen identiteitsfraude

Makelaarsland ziet het digitaal ondertekenen, in combinatie met iDIN, als dé toekomst voor de afhandeling van koopovereenkomsten.

Jeroen Stoop (directeur Makelaarsland): ‘Het digitaal ondertekenen van koopovereenkomsten is al langer mogelijk. Het was echter lastig om vast te stellen of de overeenkomst écht getekend was door de verkoper(s) en koper(s) zelf. Samen met de software van ondertekenen.nl hebben we nu een veilige, snelle en moderne manier van ondertekenen gerealiseerd. Met iDIN is zogeheten identiteitsfraude niet meer mogelijk. Naast het garanderen van de veiligheid en een flinke tijdsbesparing is ook de duurzaamheid een goede reden. Geen milieuonvriendelijke papierwinkel aan documenten die uitgeprint hoeft te worden.

Digitaal ondertekenen snel en veilig

Na een uitgebreide testperiode was afgelopen week de eerste digitaal ondertekende koopovereenkomst een feit. Op een klein en opgelost schoonheidsfoutje na, de handtekening verscheen niet exact op de boogde plek, ging het naar wens. Mevrouw van der Pouw Kraan (verkoper): ‘Het digitaal ondertekenen was zo gepiept. Het proces is duidelijk en verloopt heel snel en efficiënt, net als een iDeal betaling’. Daarna is de koopovereenkomst direct en uiteraard digitaal aangeleverd bij de notaris. Stefan Doddema (Bakker en Neve Notarissen): ‘Wij hebben geen barrières ondervonden en de koopovereenkomst in goede orde ontvangen.’

Vanaf vandaag biedt Makelaarsland al haar klanten de optie van digitaal ondertekenen. Voorwaarde is wel dat zowel koper(s) als verkoper(s) akkoord gaan met digitale ondertekening en een bankrekening hebben bij één van de deelnemende banken. Jeroen Stoop: ‘Wat betreft snelheid en veiligheid is digitaal ondertekenen een ideale manier. Voor mensen die er ook nog een feestelijk moment van willen maken, bestaat natuurlijk de mogelijkheid om samen met de wederpartij (digitaal) aan de keukentafel te ondertekenen.’

Wilt u meer te weten komen over de mogelijkheden van de digitale handtekening binnen de woonsector? Bezoek dan nu de branchespecifieke pagina over de woonsector op Ondertekenen.nl.  Wanneer u behoefte heeft aan een online demo of een telefonische afspraak met een gespecialiseerde medewerker, kunt u bellen naar 023 – 737 00 46 of een chat starten op onze website.