Vanaf 1 december jl. biedt de afdeling Grondzaken van de gemeente Ermelo een service aan waarbij contracten door ontvangende partijen digitaal getekend kunnen worden. In plaats van meerdere documenten per post heen en weer te sturen voor een handtekening op papier, kan er nu ‘vanuit de luie stoel’ getekend worden via Ondertekenen.nl. Niet alleen is dit voor de tekenende partij een service, ook de gemeente gaat een grote efficiencyslag maken, doordat er bespaard wordt op meerdere handelingen. Ermelo loopt hiermee voorop in de ontwikkelingen van digitaal ondertekenen.

Print-scan-wacht-probleem opgelost

De pilot gaat drie maanden lopen en richt zich op het sluiten van overeenkomsten van de afdeling Grondzaken, die tientallen overeenkomsten op jaarbasis afsluit. Hierbij valt te denken aan koop, huur, pacht, maar ook anterieure overeenkomsten, intentieovereenkomsten of samenwerkingsovereenkomsten. Wanneer de wederpartij wil deelnemen aan de proef met digitaal ondertekenen, dan wordt er een handtekening gezet op een touchscreen van een tablet of telefoon of met de muis. Meer lezen.

Herkenbaar?

Herkent u het probleem van een administratieve rompslomp en het veelvuldig moeten ondertekenen van documenten? U kunt net als de gemeente Ermelo uw processen versimpelen met de digitale handtekening van Ondertekenen.nl. Hiermee bespaart u een hoop tijd, moeite en geld. Probeer het geheel vrijblijvend 14 dagen gratis uit door op onderstaande knop te klikken. Contact opnemen kan ook via chat of telefoon: 023 – 737 00 46.