Case study 

Semmie

Wilt u de case study later nog eens teruglezen? Download hem nu!

Nieuwe Semmie-klanten beleggen binnen drie minuten met Ondertekenen.nl

Semmie is een nieuw digitaal platform voor mensen die best willen beleggen, maar niet zo goed weten hoe of er geen tijd voor hebben. Bij zo’n platform hoort een ‘lekker simpel’ aanmeldingsproces, inclusief de mogelijkheid om de overeenkomst digitaal te ondertekenen.

“Veel mensen vinden beleggen maar eng, ingewikkeld en ondoorzichtig”, zegt Semmie-oprichter Sem van Berkel jr., die het beursvak met de paplepel kreeg ingegoten. Ook zijn zusje kon haar weg niet vinden in de beleggingswereld. “Zij vroeg mij of ik voor haar voor honderd euro per maand kon beleggen, maar dat was destijds helemaal niet mogelijk. Toen ontstond bij mij het idee voor Semmie.”

semmie

“Semmie is de eerste vermogensbeheerder met een volledig online onboardingproces met digitale handtekening”

Sem van Berkel jr , oprichter Semmie

Volledig online

Semmie, vernoemd naar het zoontje van Sem van Berkel jr., pakt de zaken anders aan. “Of je nu belegt voor jezelf, je kinderen of je kleinkinderen, al voor 50 euro per maand gaan we voor je aan de slag”, legt Van Berkel uit. Dat doet Semmie volledig transparant en zonder verplichtingen. “Wij zijn eerlijk over de kosten, zeven dagen per week bereikbaar en je
kunt bij ons altijd weer stoppen.”

Gegevens wijzigen, geld storten of juist weer opnemen, bij Semmie verloopt het allemaal volledig online. “We bieden een digitaal loket waar mensen die er geen tijd voor of verstand van hebben, toch kunnen beleggen”, aldus Van Berkel. “En ook het openen van een volledige beleggingsrekening is bij ons binnen drie minuten geregeld. Je kunt gelijk geld storten via iDeal.”

“Het aanmeldingsproces hebben we zo eenvoudig mogelijk gemaakt”, vervolgt Van Berkel. “Het is een kwestie van gegevens online invullen, een kopie van een legitimatiebewijs uploaden en de overeenkomst digitaal ondertekenen. Vrijwel direct maken wij bij BinckBank een volledige IBAN-rekening op eigen naam aan waar je direct geld op kunt storten.””

Ondertekenen.nl

Voor het ondertekenen van de overeenkomst maakt de gebruiker een kort uitstapje naar de omgeving van Ondertekenen.nl. De toekomstige belegger plaatst een rechtsgeldige ‘digitale handtekening’ onder het document door een code in te vullen die per sms wordt toegestuurd. Semmie ontvangt vervolgens de ondertekende overeenkomst en een transactiebewijs met de details over het ondertekenproces. Ook wijzigingen van belangrijke data worden bevestigd met een digitale handtekening.

“In eerste instantie hebben we gekeken of we de ‘natte handtekening’ konden vervangen door een krabbel met de muis, maar dat werkt natuurlijk voor geen meter”, vertelt Van Berkel. “BinckBank wees ons toen op de oplossing van Evidos, en die was meteen ‘spot on’. Deze ondertekenmethode stelt ons in staat om het proces voor het openen van een beleggings-rekening zo kort mogelijk te maken. En als er in de toekomst nieuwe methodes beschikbaar komen waarmee het nog sneller kan dan met sms, dan worden die ondersteund door Ondertekenen.nl.”

Awesome

“Semmie is de eerste vermogensbeheerder met een volledig online onboardingproces met digitale handtekening”, zegt Van Berkel trots. Het leverde de start-up een hoge klantenwaardering en nominaties op voor onder andere de Dutch FinTech Awards 2017 en de European FinTech Awards 2017. “Hoe awesome is dat?!”

Semmie
“Veel mensen vinden beleggen maar eng, ingewikkeld en ondoorzichtig”
Sem van Berkel jr , oprichter Semmie
De digitale handtekening GRATIS uitproberen?
Ga direct kosteloos en vrijblijvend aan de slag!