Case study: Camelot

Wilt u de case study later nog eens teruglezen? Download hem nu!

Digitaal ondertekenen bij Camelot

Camelot beheert diverse woningen voor eigenaren. Om de administratieve verwerking van uitgifte en oplevering van woningen te versnellen, maakt Camelot gebruik van Ondertekenen.nl. Bruikleenovereenkomsten en opleveringsrapporten kunnen hierdoor snel en eenvoudig digitaal ondertekend worden.

camelot

“We kunnen woningen nu snel en efficient uitgeven en innemen”

Marieke Trieling, kwaliteitsmanager Camelot

Opleveringsrapporten bij Camelot digitaal ondertekend via Ondertekenen.nl

Camelot Europe is actief in 8 Europese landen als vastgoed beschermer, beheerder, beveiliger en de grootste private exploitant van        microliving woningen in Nederland. In Nederland heeft zij ruim 4.000 zelfstandige woonunits in beheer. Dit betekent dat ze te maken hebben met tientallen mutaties per dag. De werkprocessen zijn daar dan ook op ingericht en zijn volledig gedigitaliseerd.

Anti-kraak woningen

“Een deel van de woningen die we in beheer hebben doen we op basis van ‘anti-kraak’”, vertelt Marieke Trieling, kwaliteitsmanager bij Camelot. “Het gaat hier vaak om woningen van woningcorporaties of gemeenten die uiteindelijk gesloopt gaan worden óf in afwachting zijn van renovatie. Door ze tijdelijk te laten bewonen minimaliseren we de risico’s van leegstand zoals kraak, vandalisme en diefstal. Bij deze woningen werken we met een bruikleenovereenkomst, waardoor het mogelijk is om op korte termijn de woning weer leeg aan de eigenaar op te leveren.”

Gemeubileerde studio’s

Naast leegstandbeheer verhuurt en beheert Camelot ook studio’s voor jongeren en studenten. Camelot ontwikkelt deze Camelot Campus projecten deels zelf en beheert ook grotere woningcomplexen voor derden. Al deze woningen zijn volledig gestoffeerd en gemeubileerd. Het is dus belangrijk dat bij zowel bij de intrek in de woning als bij het vertrek weer uit de woning, de staat van zowel de studio, het meubilair én de stoffering goed worden vastgelegd.

Gebruik Ondertekenen.nl

Bij de uitgifte van woningen aan nieuwe bewoners
(geldt alleen bij huurwoningen) en de oplevering van
de woning door de bewoner aan het einde van een

huur of bruikleenperiode (bij zowel anti-kraak als
verhuur) werken ze met een no-code
softwareplatform genaamd Betty Blocks. Het proces
bestaat uit een aantal stappen waarbij Camelot
samen met de bewoner de woning doorneemt. Het
proces eindigt met een handtekening van zowel de
beheerder als de bewoner.”

Handtekening digitaliseren

Deze manier van werken levert veel efficiëntievoordelen op, meent Trieling. “Belangrijk hierbij is natuurlijk wel dat het complete proces digitaal kan verlopen. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een mogelijkheid om ook het plaatsen en vastleggen van de handtekening te digitaliseren. Dit zoekproces bleek eigenlijk heel eenvoudig. Als gebruiker van het Betty Blocks-platform zagen wij dat hiervoor reeds ondersteuning was ingebouwd. Ondertekenen.nl en Betty Blocks werken naadloos met elkaar samen, waardoor we ook deze laatste stap heel eenvoudig in ons werkproces konden opnemen.”

Het werkt gewoon

In de werkprocessen wordt digitaal ondertekend door met een stylus de handtekening op het scherm van een tablet te plaatsen. Een grafische afbeelding van deze handtekening wordt vervolgens als PDF in de administratieve omgeving van Camelot geplaatst. De bewoner die een woning in gebruik neemt of juist aan de beheerder weer oplevert ontvangt hiervan per e-mail een zogeheten transactiebewijs.

“We zijn in de zomer van 2017 begonnen met digitaal ondertekenen”, vertelt Trieling. “De integratie van Ondertekenen.nl in onze digitale werkprocessen verliep probleemloos. Hetzelfde geldt voor het gebruik in de dagelijkse praktijk: het werkt gewoon.”

“Ondertekenen.nl en Betty Blocks werken naadloos met elkaar samen, zodat we digitaal ondertekenen heel eenvoudig in ons werkproces konden integreren.”

Marieke Trieling, kwaliteitsmanager Camelot
De digitale handtekening GRATIS uitproberen?
Ga direct kosteloos en vrijblijvend aan de slag!