Digitale handtekening Accountancy

Vanaf 2019 moeten de jaarrekeningen digitaal gedeponeerd worden. Hoogste tijd voor de accountancybranche om te starten met de digitale handtekening!

Aantal van onze tevreden klanten uit de accountancy

mcb accountants
flumen
de hooge waerder
blue line

Accountancy digitaliseert snel ter voorbereiding op 2019

De accountancybranche digitaliseert in rap tempo. Handtekeningen op papier, de zogeheten ‘natte handtekeningen’, worden door steeds minder instanties geaccepteerd. Kredietrapportages moeten vaak digitaal worden aangeleverd, jaarrekeningen dienen ondertekend te worden, en met SBR worden documentstromen direct bij het digitaal loket aangeleverd.

In de accountancybranche zijn er vele softwarepakketten die het mogelijk maken documenten digitaal aan te leveren. Toch blijft de laatste stap, het daadwerkelijk ondertekenen van een document, vaak nog een kwestie van printen en scannen. Het werken met een compleet ander softwarepakket dan waar u al mee werkt en vertrouwd mee bent brengt ook de nodige wijzigingen met zich mee. Wij zijn van mening dat digitaal ondertekenen mogelijk moet zijn in uw huidige werkwijze en software, zonder rigoureuze aanpassingen.

Certificaten

De accountancybranche is één van de beroepsgroepen in Nederland die documenten digitaal dienen te ondertekenen met een beroepsgebonden certificaat, samen met bijvoorbeeld notarissen en advocaten. Dit certificaat is persoonsgebonden, en is een online extensie van uw identiteit en beroep. Het is daarom prettig dit soort waardevolle informatie in eigen beheer te houden. Om digitaal te ondertekenen binnen softwarepakketten dient u vaak uw persoonsgebonden certificaat in de cloud beschikbaar te maken aan uw softwareleverancier. Wij geloven niet dat dergelijke persoonsgebonden identiteiten zomaar online moeten staan. Kunt u uw certificaat ook in eigen beheer houden, zonder in te boeten in gebruiksgemak?

Bijeenkomsten

In drie bijeenkomsten (regio midden, noord en zuid) gaan we verder in op deze punten. In een open setting, met ruimte voor discussie en nieuwe inzichten. Wij spelen in op veranderingen in de markt, de toekomst van digitaal ondertekenen, en hoe het mogelijk is met huidige technologie om uw werkwijze verder digitaal toe te passen. Met een aantal demonstraties en voorbeelden uit de praktijk beschikt u over alle informatie om uw keten verder te digitaliseren en hopen wij u weer een stap verder te brengen naar een volledig digitale en prettig werkende bedrijfsvoering.

U kunt zich rechts in het kader gratis aanmelden voor één van de bijeenkomsten.

ATT00001