Digitaal ondertekenen met iDIN

“Met iDIN is zogeheten identiteitsfraude niet meer mogelijk”
Jeroen Stoop, directeur Makelaarsland

Elektronische ondertekenen en online identificatie met iDIN

Naast identiteitsmethodes als SMS, iDEAL en DigiD is de nieuwe methode, iDIN, vanaf nu voor al onze klanten beschikbaar. iDIN is een nieuwe dienst van banken waarmee consumenten zich bij andere organisaties online kunnen identificeren, met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank. Met iDIN kan een klant zijn identiteit online bevestigen omdat hij zich bij het openen van een bankrekening al heeft gelegitimeerd bij de desbetreffende bank. Alle banken doen mee, dus er is direct een landelijke dekking van een betrouwbare digitale identiteit voor miljoenen consumenten.

Zo werkt onze oplossing met iDIN

iDIN biedt nog meer mogelijkheden om uw processen efficiënter in te richten

IDIN identificeren

Digitaal identificeren

Lees meer

IDIN inloggen

Veilig inloggen

Lees meer

IDIN 18+

Leeftijdscheck

Lees meer

Evidos is Digital Identity Service Provider (DISP) voor iDIN

Klanten van Evidos kunnen al geruime tijd gebruik maken van de digitale handtekening met iDIN voor het tekenen van waardevolle documenten via Ondertekenen.nl

Als DISP mag Evidos zonder tussenkomst van een bank rechtstreeks iDIN-diensten leveren aan ‘acceptanten’. Dit kunnen webwinkels of overheidsdiensten zijn die iDIN inzetten voor het identificeren van een gebruiker of om een klant in te laten loggen. Evidos kan organisaties aansluiten op iDIN. Niet alleen voor het tekenen van documenten met de digitale handtekening in combinatie met iDIN, maar ook voor identificatie.

“De certificering is nogmaals het bewijs dat de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dienstverlening van een hoog niveau zijn”, zegt Evidos-oprichter Kick Willemse. “Een gecertificeerde DISP moet aan strenge eisen voldoen als het gaat om het kunnen waarborgen van een efficiënt, veilig en betrouwbaar middel.”

Kick Willemse, Co-founder Evidos en Ondertekenen.nl.

 

Nieuwe mogelijkheden

Het gebruik van iDIN als identificatiemethode bij ons proces biedt nieuwe mogelijkheden. Niet alleen verbetert het de bewijskracht, ook eventuele aanvullende verplichtingen in je proces voor identiteitsvaststelling zijn hierdoor niet meer nodig. De fysieke identiteitsvaststelling of het uploaden van een kopie legitimatie behoort hiermee tot de verleden tijd. Alles direct in één proces afgehandeld.

Voordelen

 • Identiteitszekerheid
  Geeft zekerheid over de identiteit van uw klant.
 • Direct en veilig
  Direct te gebruiken door miljoenen klanten op uw website met de vertrouwde en veilige inlogmethode van hun eigen bank. De Consumentenbond heeft iDIN uitgeprobeerd bij de Belastingdienst en stelt vast dat het veilig is en makkelijk, intuïtief en snel werkt.
 • Conversieverhogend
  Biedt de mogelijkheid tot het aanbieden van nieuwe online diensten en stelt persoonlijke gegevens van uw klant beschikbaar.
 • Fraudebeschermend
  Geeft uw bedrijf bescherming tegen identiteitsfraude door fraudemonitoring van de banken.