Bezoek ons evenement en leer alle mogelijkheden om als geldverstrekker de digitale keten van uw leningen of hypotheken 100% te digitaliseren.

Wanneer: 5 oktober 13.00-17.30
Waar: Haarlem Centrum – Stempels
Vrije toegang >Nu direct aanmelden

De financiële dienstverlening verbetert haar digitale proces continue om klanten sneller te helpen, efficiënter te werken en nieuwe diensten aan te kunnen bieden. Veel van de processen zijn al gedigitaliseerd, toch zijn er nog een aantal processen die een volledig digitaal proces in de weg staan.

Zo worden hypotheekstukken nog veelal op papier voorzien van de natte handtekening en staat voor een leningsproces de fysieke identiteitsvaststelling een volledige digitalisering vaak nog in de weg. Ook deze processen kunnen tegenwoordig digitaal, eenvoudig en rechtsgeldig.

Het afgelopen jaar zijn een aantal ontwikkelingen samen gekomen die het mogelijk maken om de financiële keten volledig te digitaliseren, inclusief de digitale identiteit en elektronische handtekening.

De banken introduceren iDIN, een nieuwe dienst van de banken waarmee consumenten zich bij andere organisaties online kunnen identificeren, met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank. Het WEW accepteert nu ook elektronische handtekeningen op de benodigde documenten voor een lening met NHG.

Inmiddels worden de eerste koopaktes en eerste leningen succesvol voorzien van een digitale handtekening. In de praktijk is het echter belangrijk dat de hele keten de digitale documenten op een uniforme manier kan verwerken en accepteren. Zo moeten kopers  niet het dupe worden van kredietverstrekkers of notarissen die de digitale koopaktes niet accepteren omdat ze nu eenmaal gewend zijn om in de back-officeverwerking op papieren handtekeningen en parafen te controleren. Het aanvraagproces voor een lening of hypotheek moet efficienter. Anderzijds moeten geldverstrekkers geen onnodige risico’s lopen en vasthouden aan de eisen vanuit toezichthouders en wetgeving.

In deze bijeenkomst lichten wij toe wat het juridisch kader is voor de mogelijkheden voor digitale identificatie en ondertekenen, geven we een demonstratie van een rechtsgeldige digitale identificatie en ondertekening en presenteren wij een aantal voorbeelden uit de praktijk. Met dit evenement beschikt u over alle informatie om uw keten verder te digitaliseren en hopen wij de keten weer een stap verder te brengen naar een volledige acceptatie graad van digitale documenten.

Bent u geldverstrekker of speelt u een actieve rol in financiele of hypotheekketen dan kunt u gratis deelnemen aan dit event. Meld u snel aan, het aantal plekken zijn beperkt beschikbaar. 

PROGRAMMA

13.00  Ontvangst

13.30 – 13.45  Introductie – Kick Willemse – Evidos

13.45 – 14.30  Digitaal ondertekenen en kredietverlening, wat is rechtsgeldig? – Jessica Hof – ICTRecht

14.30 – 15.15  Praktijkervaring bij digitaal getekende koopakte en de acceptatiegraad bij geldverstrekkers – Alexander Muizer – HetWonen

15.15 – 15.30  Pauze

15.30- 16.15  Online je data verzamelen, eenvoudig het hypotheekdossier compleet en gecontroleerd via de Ockto app – Paul Janssen Product Manager Ockto

16.15 – 17:00   Kredietaanvraag snel, efficiënt en volledig digitaal. Utopie of realiteit? – Steven van Griethuijsen – Davinci

17.00              Borrel