Steeds meer vastgoedondernemingen in Nederland faciliteren een verkoopproces wat 100% digitaal is. De corporatie Je Eigen Thuis maakt gebruik van de koppeling tussen Ondertekenen.nl en Corpoflow om het ondertekenproces te digitaliseren. Dit zorgt voor gemak én tijdwinst voor alle partijen in het verkoopproces.

Een huis kopen moet vooral makkelijk en leuk zijn

Een huis kopen is een belangrijke stap in je leven. Daarom maken we deze stap zo makkelijk en leuk mogelijk. Voor jou als koper, maar ook voor onszelf. Als je een huis koopt, zit je niet te wachten op dikke pakken papier en administratieve rompslomp. Je wilt zo snel mogelijk aan de slag om van je nieuwe huis Je Eigen Thuis te maken.

Theo en Linda Peters ondertekenden als eerste hun koopcontract digitaal

Ze kochten onlangs bij ons een woning aan de Hillekensacker in Nijmegen. Theo zegt hierover: “Ik doe al veel digitaal dus ben het wel gewend. Het fijne is dat je meteen zaken kunt doen. Alles ging digitaal. We hoefden alleen maar een krabbel op de iPad te zetten. Dus we hadden geen rompslomp met dikke pakken papieren. En daardoor was het allemaal heel snel rond. Ook bij de notaris. En dat is voor iedereen natuurlijk fijn. Wij konden snel aan de slag om van het huis ons thuis te maken.”

Ons hele verkoopproces is nu 100% digitaal

Met de nieuwe functie binnen Corpoflow, de software waarbinnen onze verkoopproces draait, zetten kopers een elektronische handtekening. En kan het contract direct worden uitgewisseld met koper, verkoper, hypotheekverstrekker en notaris. Papier en administratieve handelingen voor het versturen per post behoren dus tot het verleden! Ook wordt het verkoopproces digitaal getoetst aan de verkoopregels: Is de taxatie nog geldig? Mag de verkoopprijs ten opzichte van de taxatieprijs?

Wij mochten als eerste corporatie meedoen met de proef van Corpoflow

Wettelijk mocht het al, maar het was even spannend hoe de banken hiermee om zouden gaan. We startten samen met Corpoflow begin 2017 een proefproject met digitaal ondertekenen. En deze proef was een succes!

Bron: http://www.jeeigenthuis.nl/ons-verkoopproces-is-100-digitaal/

Wilt u uw klanten ook de mogelijkheid bieden om een huur- of koopovereenkomst digitaal te laten ondertekenen?